Kosteloos lid worden van de Donorvereniging?

Ga direct naar het opgaveformulier.

Waarom?

De Donorvereniging Nederland komt op voor de belangen van de ruim 300.000 donors van bloed en plasma in Nederland. Donors spelen in de bloedvoorziening een cruciale rol. Daarom vinden wij dat donors goed moeten worden geïnformeerd over relevante ontwikkelingen. Met als accenten veiligheid en welbevinden van de donor. Namens onze leden laten wij onze stem horen bij Sanquin, in de media en in de Haagse politieke arena. Daarnaast zijn wij lid van de FIODS, een internationale federatie van nationale donorverenigingen. Via deze federatie kunnen wij invloed uitoefenen op de Europese wetgeving.
Als onafhankelijke vereniging hebben wij goede contacten met Sanquin, en participeren we in de Donor Advies Raad. Daardoor zijn de communicatielijnen met Sanquin kort en wordt de vereniging betrokken bij belangrijke beslissingen voor de donor. Wij staan ook voor de belangenbehartiging van de donors in het algemeen en van onze leden in het bijzonder.
Om zo sterk mogelijk te staan in onze activiteiten is het van belang om een grote achterban te hebben. Hoe meer leden, hoe sterker onze stem! Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk donors lid worden van de vereniging.

Wat betekent dit voor u?

Het lidmaatschap is kosteloos. U betaalt dus géén contributie. U geeft ten slotte al bloed of plasma en dat vinden wij een royale bijdrage aan de bloedvoorziening.
U wordt geregeld door middel van onze website, nieuwsbrieven en Facebook geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen. Uiteraard kunt u altijd uw vragen, mening en suggesties bij ons kwijt.

Ledenraad

U kunt ook plaatsnemen in de ledenraad van uw regio. Deze ledenraad komt tweemaal per jaar bijeen. U kunt dit aangeven bij de aanmelding. Er wordt dan contact met u opgenomen.

Help ons om uw goede werk nog beter voort te zetten.

Velden met een * zijn vereist