Jos Peeters

Jos Peeters

VOORZITTER

Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat ik mij opgaf om iets te doen voor de net gestarte donorvereniging Zuidoost waarbij ik al snel in het bestuur rolde om vervolgens als voorzitter de belangen van de donors te mogen behartigen. Door de oprichting in 2009 van de DVNL en nog drie regionale verenigingen DVNO, DVNW en DVZW is de vereniging een landelijke organisatie geworden, die door haar structuur via kort lijnen de communicatie met haar leden in stand kan houden. In de loop van de jaren is mij gebleken dat ondanks dat Sanquin over het algemeen zeer tevreden donors kent de vereniging veel heeft kunnen doen om toch nog zaken te verbeteren. Openheid van zaken naar de donors en het blijven hameren op het besef dat de donor toch de basis is van de hele structuur was voortdurend een van de speerpunten van onze activiteiten. Bovendien blijkt dat juist door de korte communicatielijnen de vereniging in staat is om kleine onvolkomenheden of verbetermogelijkheden snel onder de aandacht van de verantwoordelijke medewerker, of indien nodig de RvB te brengen. Daardoor blijft het niveau van de service vanuit Sanquin hoog en de motivatie van de donor hoog. In Nederland hebben we een hoge score wat betreft trouwe donors. Daardoor is de beschikbaarheid van veilig bloed hier op een niveau wat door andere landen als voorbeeld wordt gezien. Een veilig systeem voor zowel donor als patiënt en een aangename sfeer in de afnamecentra is dat waar wij voor gaan.

Door de oprichting in 2009 van de DVNL en nog drie regionale verenigingen DVNO, DVNW en DVZW is de vereniging een landelijke organisatie geworden, die door haar structuur via kort lijnen de communicatie met haar leden in stand kan houden.

In de loop van de jaren is mij gebleken dat ondanks dat Sanquin over het algemeen zeer tevreden donors kent de vereniging veel heeft kunnen doen om toch nog zaken te verbeteren. Openheid van zaken naar de donors en het blijven hameren op het besef dat de donor toch de basis is van de hele structuur was voortdurend een van de speerpunten van onze activiteiten. Bovendien blijkt dat juist door de korte communicatielijnen de vereniging in staat is om kleine onvolkomenheden of verbetermogelijkheden snel onder de aandacht van de verantwoordelijke medewerker, of indien nodig de RvB te brengen. Daardoor blijft het niveau van de service vanuit Sanquin hoog en de motivatie van de donor hoog. In Nederland hebben we een hoge score wat betreft trouwe donors. Daardoor is de beschikbaarheid van veilig bloed hier op een niveau wat door andere landen als voorbeeld wordt gezien. Een veilig systeem voor zowel donor als patiënt en een aangename sfeer in de afnamecentra is dat waar wij voor gaan.