Jeroen de Wit 30 jaar bloedbank

Jeroen de Wit 30 jaar bloedbank

Voor de Donorvereniging was Jeroen van groot belang. Hij was een groot voorstander van donorparticipatie en ondersteunde de Donorvereniging Zuidoost en later de Landelijke Donorvereniging met haar vier regionale verenigingen dan ook van harte. Niet alleen in woorden maar ook in daadwerkelijke acties.

Zijn medewerking aan de oprichting van de Donorvereniging Nederland en de heroprichting van drie regionale verenigingen heeft er toe bijgedragen dat dit op korte termijn kon worden gerealiseerd.

De Donorvereniging heeft -als lid van de FIODS-  de jaarlijkse internationale bijeenkomst van het ” International Youth Committee” in 2014 en de “International Essembly FIODS” in 2015 naar Nederland gehaald. Daarbij -op voorspraak van Jeroen- ondersteund door een ontvangst en rondleiding in de hoofdvestiging van Sanquin in Amsterdam.

Dit voorjaar werd door de Donorvereniging het gastheerschap voor WBDD binnengehaald. Dit was zonder de support van Sanquin en Jeroen voor de Donorvereniging alleen niet haalbaar geweest.

Daarnaast en zeker zo belangrijk, kon het bestuur altijd bij hem terecht voor een gesprek over donoraangelegenheden. Gesprekken die altijd uitliepen op een positief eindresultaat met een goede oplossing, of indien dit niet mogelijk was, een heldere uitleg over het waarom van het nee.

Bijna op het eind van zijn functioneren als vice voorzitter van de Raad van Bestuur werd door hem en de voorzitter van de Donorvereniging Nederland een convenant getekend, waardoor Jeroen nog voor geruime tijd zijn stempel op de samenwerking tussen Sanquin en de Donorverenging heeft gezet.

Het bestuur kijkt terug op een bijzonder prettige en nuttige samenwerking over de afgelopen jaren, waarvoor een welgemeend bedankt Jeroen dan ook op zijn plaats is.

 

 

dvnl-30-jaar-bloedbank-spreker